Online Basisworkshop Tellington TTouch® voor honden

Voor iedereen die vanuit huis samen met zijn hond wil kennismaken met de TTouch methode, bied ik een online basisworkshop TTouch voor honden aan. Ideaal wanneer de reisafstand naar de workshop lokatie een probleem is, of wanneer je een hond hebt die je er geen plezier mee doet mee te gaan naar een workshop en je toch graag met je eigen hond wilt werken.

De workshop bestaat uit 2 Zoomsessies, verdeeld over 2 avonden, met 1 week ertussen zodat je tussendoor praktisch met je hond aan de slag kunt en op de tweede avond ervaringen kunt uitwisselen.

Naast de 2 avonden krijg je toegang tot een besloten facebookgroep waar je naast de handout, de opnames van de Zoomsessies terug kunt vinden. En waar je natuurlijk vragen kunt stellen of filmpjes en foto’s delen, waar ik feedback op zal geven.

Doel van de TTouch workshop
Tijdens deze online workshop wordt, naast een stuk theorie, praktische uitleg gegeven over TTouch®, een methode om gezelschapsdieren te begeleiden die te maken hebben met fysieke klachten of gedragsproblemen. De methode gaat ervan uit dat er een link is tussen lichaamshouding en gedrag. Spanning in het lijf kan ongewenst gedrag veroorzaken. Door het toepassen van kwaliteitsvolle aanrakingen, de TTouches, lichaamswerk en geleide-oefeningen kan het dier weer in balans komen. Zowel op lichamelijk, mentaal als emotioneel gebied.

Waarbij kan TTouch ondersteuning bieden
TTouch® kan o.a. helpen bij: angst, onzekerheid, bijten, krabben, pijnklachten, ouderdomsklachten. Maar ook om gewoon eens lekker te ontspannen en een stukje wellness te geven. Door de rustige, aandachtige benadering versterkt het de band tussen jou en je hond. Het is ook voor iedereen die met honden werkt toepasbaar. In een asiel, pension, dierenkliniek of trimsalon en natuurlijk als hondeneigenaar.

Wat ga je doen tijdens de workshop
Deze online workshop is, naast theorie over de methode, gericht op het aanleren van een aantal basis TTouches en lichaamswerk. Je zult de TTouches op jezelf oefenen en bij je eigen honden. Ook komt tijdens de tweede avond het werken met hulpmiddelen zoals bandages aan de orde. Dit zijn elastische zachte banden die om het lijf vastgemaakt kunnen worden en helpen bij meer lichaamsbesef en ontspanning.

Deze online workshop geeft je een goede start om daarna live mee te kunnen doen met een eventuele vervolgworkshop.

De kosten voor deze online workshop zijn E 77,00 (incl 21% BTW)

De eerstvolgende online workshop is op de dinsdagavonden 6 en 13 augustus 2024. Hij gaat door bij minimaal 4 deelnemers en er kunnen max 10 mensen meedoen.

Hoe kun je je aanmelden
Aanmelden via een email naar info@ttouch4animals.nl of via het contactformulier. Je krijgt dan meer informatie en een betaallink toegestuurd. Je inschrijving is definitief zodra je de betaling hebt voldaan.

Wanneer je je hebt aangemeld, ontvang je een aantal dagen voorafgaand aan de cursus de Zoomlink en zul je toegevoegd worden aan de besloten facebookgroep.

Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een email naar info@ttouch4animals.nl dan neem ik contact met je op.

Tot ziens bij de online workshop!

Saskia Blok
Tellington TTouch Practitioner level 2