Over mij

Mijn naam is Saskia Blok en ik train eigenaren en professionals om (huis)dieren te helpen ontspannen door te werken met de Tellington TTouch® methode.

Ik ben eigenaar van TTouch4animals. Deze naam heb ik bewust gekozen omdat TTouch® mijn passie is en ik graag met alle diersoorten werk. Ik heb altijd een band met dieren gehad, met name katachtigen en heb vooral interesse in gedrag en welzijn van dieren. Na een carrière in de verpleging ben ik vanaf 2004 een aantal keer vrijwilliger geweest op wildlife projecten in Zuid-Afrika. Een fantastische ervaring! Hier kwam de wens om met dieren te werken weer volledig opborrelen. Terug in Nederland ben ik de opleiding tot Tellington TTouch® Practitioner gaan volgen, deels in Nederland en deels in Engeland, en sinds januari 2013 werk ik met veel plezier in mijn eigen praktijk. Ik geef workshops Tellington TTouch® voor huisdieren, meestal honden of katten, en hun eigenaren en geef daarnaast ook privébegeleiding aan mens en dier.
Mijn missie is dat zoveel mogelijk mensen met deze methode in aanraking komen, zodat er zoveel mogelijk dieren een nog gelukkiger leven hebben.

Ik heb zelf al veel mooie ervaringen gehad met het toepassen van TTouch. Een poes die in zichzelf teruggetrokken was, doordat ze in korte tijd veel stressvolle dingen had meegemaakt, kwam weer uit haar schulp na een paar sessies TTouch. Zo mooi om te zien! Een hond die zeer alert was op alle geluiden en bewegingen in de omgeving, en veel blafte, kon eindelijk ontspannen gaan liggen en liet de boel de boel. Tot grote verbazing en vreugde van zijn baasje. En voor haar ook een stimulans om hier thuis verder mee aan de slag te gaan.

Maar ook een aantal katten mogen helpen die in een asiel verbleven, en die niet aangeraakt wilden worden door mensen. Door eerst het contact aan te gaan dmv veren en kwasten, konden ze langzaam toch wennen aan aangeraakt worden en dat dat eigenlijk ook nog best prettig was. Rustig opbouwend naar aanraking met de hand en ze langzaam zien veranderen in hun gedrag naar mensen toe is prachtig om te zien. Het vertrouwen weer teruggeven aan de dieren, zodat ze weer kans maken om een nieuw baasje te vinden en in een huiselijke situatie verder te leven.

Tijdens de opleidingsweken in Engeland heb ik ook gewerkt met exotische dieren, een ervaring apart. TTouchen met een slang, schorpioen, stokstaartjes, heel bijzonder! En het mooie is dat het werken met een diersoort waar je niet zoveel van weet, je ‘fingerspitsengevoel’ nog verder ontwikkelt. Blijven observeren en aanvoelen hoe een dier reageert. Al deze ervaringen neem ik weer mee in het werken met de ‘gewone’ dieren zoals kat en hond. Al zijn voor mij alle dieren een individu, en stel ik me ook zo op. Wat heeft dit dier, met zijn baasje, op dit moment nodig, waar kan ik hem nu bij helpen om het leven nog aangenamer te maken.

Naast TTouch Practitioner ben ik ook begeleider Hersenwerk voor katten en werk ik met essentiële oliën/kruiden volgens de principes van Applied Zoopharmacognosy van de Caroline Ingraham Academy.

Dit zijn allebei methodes waarin een prachtig samenspel tussen mens en dier kan ontstaan.

Sinds 2022 ben ik ook in opleiding voor TTouch for You, de TTouch tak die zich richt op mensen. In november 2023 mijn diploma behaald! Vanaf dit moment kun je ook bij mij terecht voor een TTouch sessie voor jezelf. Bijvoorbeeld bij pijnklachten, bij herstel naar ziekte of operatie, bij spanningsklachten of om weer meer in contact met je lijf en jezelf te komen.

Door het blijven volgen van cursussen en workshops houd ik mijn kennis en vaardigheden op peil en ontwikkel ik me steeds verder in mijn vakgebied. Dat geeft niet alleen een impuls aan mijn praktijk, maar hierdoor blijf ik ook als mens in ontwikkeling. En dat vind ik zeker zo belangrijk!