Zelfmedicatie bij dieren

Applied Zoopharmacognosy (zelfmedicatie bij dieren) gaat uit van het principe dat dieren een aangeboren vermogen hebben om zichzelf te ondersteunen bij hun gezondheid en te genezen door in de natuur op zoek te gaan naar nutrienten die ze nodig hebben.

Caroline Ingraham (grondlegster) heeft al meer dan 30 jaar dieren bestudeerd m.b.t. dit fenomeen en heeft dit omgezet naar een methode om de dieren waar wij voor zorgen te kunnen ondersteunen. Dieren die bij ons leven hebben niet altijd de mogelijkheid op zoek te gaan naar planten en kruiden die ze nodig hebben bij eventuele klachten. Door ze aan ze aan te bieden in de vorm van essentiële oliën, aromatische waters en kruiden kunnen we ze alsnog zelf laten kiezen waar ze behoefte aan hebben op dat moment.

En de ervaring is dat dieren dat prima weten! En ook aan ons kunnen laten weten, zolang wij goed opletten op de subtiele signalen die ze ons geven.
Dat samenspel maakt ook nog eens de band met het dier een stuk dieper. 

Ik heb bij Caroline zelf in Engeland Gateway 1, 2 en 3 gevolgd zowel voor katten als voor honden. En daarnaast een dag humane zoopharmacognosy en een dag op een Rescue Center voor hond en kat.
Ik ben door haar gerechtigd haar naam en de Ingraham methode in Nederland te gebruiken. Dit houdt ook in dat ik iedere 2 jaar mijn kennis en vaardigheden zal updaten via extra scholing.