Nieuw! Online TTouch les via Kohoka

Online basisworkshop Tellington TTouch® voor in de trimsalon

Deze workshop bestaat uit 2 Zoomsessies, verdeeld over 2 avonden, met 2 weken ertussen zodat je tussendoor praktisch aan de slag kunt en op de tweede avond ervaringen kunt uitwisselen.

Naast de 2 avonden krijg je toegang tot een besloten facebookgroep waar je de opnames terug kunt vinden. En waar je natuurlijk vragen kunt stellen of zelf filmpjes en foto’s delen, waar ik feedback op zal geven. Deze fb groep zal nog 14 dagen na de laatste Zoomsessie open blijven.

Tijdens deze online workshop wordt, naast een stuk theorie, praktische uitleg gegeven over TTouch®, een methode om gezelschapsdieren op een positieve manier te ondersteunen bij fysieke klachten, gedragsproblemen, in de opvoeding of bij situaties die spanning kunnen oproepen, zoals een bezoek aan de trimsalon.

De methode gaat ervan uit dat er een link is tussen lichaamshouding en gedrag. Spanning in het lijf kan ongewenst gedrag veroorzaken. Door het toepassen van kwaliteitsvolle aanrakingen, de TTouches, lichaamswerk en geleide-oefeningen kan het dier weer in balans komen. Zowel op lichamelijk, mentaal als emotioneel gebied.

TTouch® kan o.a. helpen bij: angst, onzekerheid, bijten, krabben, pijnklachten, ouderdomsklachten. Daarnaast versterkt het de band tussen mens en dier.

Maar ook om gewoon eens lekker te ontspannen en een stukje wellness te geven. Het is in dat opzicht een mooie aanvulling op de trimbeurt en kan helpen om het een positieve ervaring voor de hond te maken.

Deze online workshop is gericht op het aanleren van een aantal basis TTouches, die je kunt inzetten in de trimsalon, en het werken met bandages. Een bandage kan helpen om angstige dieren hun lijf weer te laten voelen, en creëert door de lichte druk die het geeft een gevoel van veiligheid. Je zult de TTouches op jezelf oefenen en krijgt ruimte om het toe te passen bij je eigen dieren.

Bij voldoende interesse zal er nog een live oefenmoment georganiseerd worden, waarvoor je apart moet inschrijven.

Docent: Saskia Blok – TTouch4animals (Tellington TTouch Practitioner level 2)

Tijd: 19.00 – 21.00 (met evt wat uitloop)

Waar: thuis via Zoom (online) + besloten fb groep (3 dagen voor de start ontvang je de link via de mail)

Deelnemers: minimaal 4 en maximaal 10

Informatie en opgeven hond:

https://kohoka.nl/product-categorie/educatieaanbod/honden/professionals/online-les

Informatie en opgeven konijn:

https://kohoka.nl/product-categorie/educatieaanbod/konijnen/professionals-konijnen/online-les-konijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *